Start Cirkusmotiv Ferlinsviten Skulpturer Pågående projekt
Tomas Öhman konstnär i Norrköping
Tomas Öhman konstnär i Norrköping

Starka ord

Inom kulturyttringar finns så mycket mörker och dystopiska budskap.
I ett försök att skapa något positivt påbörjade jag en svit med collage inspirerade av starka ord med ett positivt budskap. Ord som mod, hopp, vänskap, lycka, kärlek...
Utifrån orden skapade jag collage med texter och bilder. Även själva ordet kommer vara med på olika språk då budskapen är universella. Förutom bilder och texter är det tänkt att ha med tredimensonella föremål som leksaker och skulpturer.

Mod

Började sviten med ordet mod, curaje på spanska. Jag köper mycket gamla tidningar men skriver även ut bilder och texter från nätet. I jobbet med bilden låter jag den växa fram utifrån materialet jag hittar. Här samsas bilder på Gandhi, brandsoldater, Colin Kaepernicks, Adam Tensta med citat av Coco Chanel och Astrid Lindgren. Kommer tillkomma figurer som Batman med flera. Tänker mig även medaljer och simmärken.
Paris Paris Paris Paris Paris

Tomas Öhman konstnär i Norrköping

Vi

Påbörjat en serie akryl och akvarellmålning med temat vi. Ofta ser vi ett "vi och dem" perspektiv som gör att vi distanserar oss från det som sker på jorden. Tanken med bilderna var att plocka in omvärlden i ett svenskt kontext. Därav bilder på båtflyktingar med finlandsfärjan i bakgrunden och det svältande barnet i sandlådan på förskolan.
Paris Paris

lyckohem@gmail.com
Lyckohem
Copyright © Manimal 2023